Потребителски вход

Запомни ме | Регистрация
Постинг
20.07.2011 11:39 - За скромността, която определено не краси човека!
Автор: eventteam Категория: Други   
Прочетен: 2540 Коментари: 1 Гласове:
2

Последна промяна: 20.07.2011 11:41


 
Може и да е вярно, че скромността краси човека, но определено му създава проблеми в професионалната реализация. Хората, които не умеят да изтъкват своите истински умения и достижения, определено имат проблем със самооценката, а оттам и с оценката на труда си. Много често има дълбоки психологически причини-строги и властни родители, лоша среда в училище и какво ли още не. Понякога причината е в темперамента на човека-интровертен или болезнено нерешителен. В професионално отношение проблемът може да бъде много дълбок. За такива хора е немислимо в прав текст да поискат адекватно заплащане на труда или увеличване на заплатата. Трудно им е дори да покажат, че са свършили работата си. Дори и само технически погледнато, фактът, че някои хора не се хвалят с постиженията си, оставя колегите им в неведение за реално свършеното.Човешкото поведение представлява комуникационен акт-нарушената или намалена комуникация поражда вакуум и напрежение в отношенията с другите.

Една руска поговорка допълва естеството на проблема: “ Скромността не е професия!“. В много професии дори е пагубно да си скромен – аз работя за себе си и по-точно аз съм основател, управител, отдел криейтив, отдел продажби, връзки с обществеността, треньор и т.н на EVENTTEAM От мен се очаква да бъда изобретателна, артистична, прагматична, аналитична, на моменти дори крайна и цинична … Не зная дали щеше да бъде същото, ако бях различна. В началото ми се е случвало да бъда неуверена на срещи с потенциални клиенти – не е нужно да обяснявам, че въпреки страхотните идеи сме губили клиента. Едва ли някой би поверил важно нещо като обучение на служителите си на хора, които са в бизнеса с обученията и в същото време общуват трудно! С времето реших, че е много по-добре за всички и най-вече за мен самата да бъда по-уверена.
Ето и няколко лични съвета за справяне със ситуацията – неувереност:
Не запазвайте за себе си нещата, с които се гордеете! И така-успехите и трудът трябва да се комуникират правилно, за да съществуват и за останалите, така както и за самите нас. Не е необходимо да преувеличавате и да симулирате емоции.
Не се изолирайте зад стена от термини и тайнства! Обменяйте информация с всеки колега, който проявява интерес. „Патагонският“, който използваме всички в отделните браншове, трябва да отстъпи място на по-човешкия език за общуване. За това-обяснявайте, така че и баба ви да разбере!. Така имате шансове да популяризирате и позицията си и своя принос.
Поемайте инициативата, дори ако друг ще се накичи със заслугата ви!Ако някой просто го мързи да си свърши работата, а на вас не ви представлява особена трудност – свършете я! Това няма да остане незабелязано!
Репетирайте пред огледало ситуации, от които изпитвате притеснение! Подобно на максимата “ Няма нищо по-старшно от смият страх“ и във вашият случай човекът от когото трябва да се притеснявате сте самият вие image
Правете малки, но значими стъпки!Нищо не се променя внезапно и като с магическа пръчка, но все пак е добре да си поставите реалистични срокове за постигане на целтта image

… И ако в крайна сметка успеете да постигнете някакъв по-добър резултат- било то психологически или финансов image – похвалете ме скромно, а аз скромно ще се възгордея image ))

 



Гласувай:
2



1. анонимен - maverickmoneymaking you can easily rake in $11, 917 per month
06.02.2012 12:24
Hi, This just came across my desk and I had to pass it on to you ASAP…
Internet multi-millionaire Mack Michaels has a few new positions available right now…
If accepted you can easily rake in $11, 917 per month starting from scratch.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Once you’re accepted just follow the training Mack gives you. It’s really quite simple…
Learn how Mack went from not being able to afford Christmas gifts to a millionaire lifestyle and how you can too!
BUT…
Due to the extremely high level of Hands-On time Mack spends with every new member he has to limit the number of positions that are open.
Right now there are only 2 available in your area. If you’re interested you should move quickly.
==> http://www.maverickmoneymaking.info/maverick.html
Your Friend, – Mike
цитирай
Търсене

За този блог
Автор: eventteam
Категория: Туризъм
Прочетен: 454182
Постинги: 93
Коментари: 195
Гласове: 809
Архив
Календар
«  Април, 2024  
ПВСЧПСН
1234567
891011121314
15161718192021
22232425262728
2930